Teriyaki Beef

Εκτέλεση

  • 1kg άπαχο μοσχάρι κομμένο σε λεπτές λωρίδες 
  • Άσπρο σησάμι για γαρνιτούρα (Sesame Seeds White 227g Cardinal)       
  • Φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι για γαρνιτούρα      
  • 500g μισοβρασμένο μπρόκολο κομμένο σε μπουκίτσες    
  • 300g μανιτάρια σιτάκε κομμένα στη μέση (Po Ku Mushrooms Whole 284g AEF)   
  • 200g μικρά καλαμποκάκια κομμένα σε 3 μέρη (Baby Corn 425g Cardinal)     
  • 1 κουταλιά της σούπας μιρίν (Mirin Kotterin Sweet 296ml Kikkoman)     
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα τεριγιάκι (Teriyaki Sauce 296ml Kikkoman)   
  • 1 κουταλιά της σούπα σάκε (Sake 180ml Takara)
  • 1 κουταλιά της σούπας άμυλο ταπιόκας διαλυμένο σε λίγο νερό (Tapioca Starch 400g Cock)    
  • 2 κουταλιές της σούπας wok oil (Wok Oil 250ml Exotic Food)
  • 200ml σάλτσα τεριγιάκι (Teriyaki Sauce 296ml Kikkoman)   
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ   
  • 3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο       
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα    
  • 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο (Sesame Oil Pure 375ml Yeo's)                                          

Αφήνουμε το μοσχάρι στη μαρινάδα για 30 λεπτά. Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας wok oil και τσιγαρίζουμε το μαριναρισμένο μοσχάρι έως ότου ψηθεί. Προσθέτουμε την σάλτσα της μαρινάδας και λίγο από το άμυλο ταπιόκας για να πήξει η σάλτσα.

Σε γουόκ ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας wok oil και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το άμυλο ταπιόκας για να δέσει η σάλτσα. Σε πιατέλα τοποθετούμε το μοσχάρι στo κέντρο και τα λαχανικά περιμετρικά του κρέατος.

Γαρνίρουμε με λίγο άσπρο σησάμι και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι. Σερβίρουμε με ρύζι ατμού.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified