Χταπόδι με Λευκό Miso, Φυστικοβούτυρο & Σελινόριζα

Εκτέλεση

Υλικά:
  • για το χταπόδι:
  • 1kg χταπόδι
  • 2gr παλαμίδα σε νιφάδες
  • 10gr Sesame Oil
  • για τη Gochujang Sauce:
  • 50gr Gochujang
  • 50gr ζάχαρη
  • 20gr Sake
  • 20gr Soy Sauce
  • 30gr Apple Juice
  • 5gr Garlic Powder
  • 5gr Sesame Oil
  • για την πάστα με Miso & Φυστικοβούτυρο:
  • 50gr λευκή πάστα Miso
  • 100gr φυστικοβούτυρο
  • 10gr μέλι
  • vinegret για τη ψητή σελινόριζα:
  • 10gr μουστάρδα
  • 10gr Sesame Oil
  • 10gr φυστικοβούτυρο
  • 2gr Fish Sauce
  • 5gr Miso
  • 50gr νερό
  •  
  •  

Εκτέλεση:

  • για το χταπόδι:
  • Καθαρίζουμε το χταπόδι, τεμαχίζουμε τα πλοκάμια και τοποθετούμε σε vacuum με 2gr νιφάδες παλαμίδας και 10gr Sesame Oil. Μαγειρεύουμε στους 77οC για 5 ώρες.
  • για τη Gochujang Sauce:
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  • για την πάστα με Miso & Φυστικοβούτυρο:
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  • ψητή Σελινόριζα: 
  • Καίμε τη σελινόριζα εξωτερικά. Τυλίγουμε τη σελινόριζα σε αλουμινόχαρτο με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες.
  • vinegret για τη ψητή σελινόριζα:
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified