Mochi Ice Cream

Προϊόντα μας

  • Tapioca Starch
  • Glutinous Rice Flour
  • Εκτέλεση

    • 100g ρυζάλευρο γκλούτινους (Gloutinous Rice Flour 400g COCK)   
    • 100g ζάχαρη  
    • 100ml νερό      
    • 150-200g παγωτό της αρεσκείας σας       
    • Λίγο άμυλο ταπιόκας (Tapioca Starch 400g COCK)
    • Χρώμα ζαχαροπλαστικής          
    •                                         
    •   
    •  

    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το ρυζάλευρο γκλούτινους, τη ζάχαρη και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Σε δυνατή φωτιά ανακατεύουμε συνέχεια έως ότου αλλάξει χρώμα (να γίνει διάφανο) και σφίξει. Σε ένα ξύλο κοπής απλώνουμε λίγο άμυλο ταπιόκας και τοποθετούμε το μείγμα από την κατσαρόλα.  Αφήνουμε να γίνει χλιαρό και το πλάθουμε.

    Βάζουμε στα χέρια μας άμυλο ταπιόκας και το ανοίγουμε σε λεπτή ζύμη. Με ένα ποτήρι νερού μεγάλο κόβουμε τη ζύμη σε δίσκους. Βάζουμε προσεκτικά τους δίσκους της ζύμης σε ένα πιάτο και το βάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει (όχι όμως να παγώσει), περίπου για 10 λεπτά. Σε κάθε δίσκο ζύμης τοποθετούμε στο κέντρο μία μικρή μπάλα παγωτού (ένα κουτάλι της σούπας γεμάτο) και κλείνουμε πιέζοντας σε σχήμα μπάλας.

    Τοποθετούμε αμέσως στην κατάψυξη έως ότου σφίξει. Πρίν σερβίρουμε το αφήνουμε εκτός κατάψυξης για 3 λεπτά.

    Recipe Search
    See All Recipes
    Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified