Chicken Drumsticks in Plum Sauce

Εκτέλεση

Υλικά:

  • 1kg (8 περίπου) μπούτια κοτόπουλο.
  • 180gr Plum Sauce Lee Kum Kee
  • 50gr καστανή ζάχαρη
  • 40gr Soy sauce
  • 40gr Hoisin Sauce
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 10gr ginger τριμμένο
  • 2gr Five spice
  • για γαρνιτούρα:
  • Σουσάμι και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι

Εκτέλεση: 

Αναμιγνύετε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα μέσα σε ένα μπολ και προσθέτετε το κοτόπουλο. Κρατάτε το μπολ στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη, για τουλάχιστον 60 λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, σε αέρα. Βάζετε τα μπούτια σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφετε με τη μαρινάδα. Ψήνετε για 20 λεπτά και περνάτε πάλι μαρινάδα το κοτόπουλο. Ψήνετε για ακόμη δέκα λεπτά και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Τέλος, πασπαλίστε με σουσάμι και φρέσκο κρεμμύδι, σερβίροντας πάνω από ρύζι ατμού. 

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified