Korean Beef Bowl

Εκτέλεση

Υλικά: 
  • 1 1/2 κ.σ. μέλι
  • 1 1/2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.γλ. Pure Sesame Oil
  • 1 1/2 κ.γλ. χυμό από lime
  • 3 κ.σ. Kikkoman Soy Sauce
  • 2 κ.σ. νερό
  • 450gr κιμά από μοσχάρι
  • 1/3 κούπας ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 κ.σ. Minced Garlic Thai Heritage
  • 1 κ.σ. Minced Ginger Thai Heritage
  • 1/4 της κούπας φιστίκια ανάλατα
  • 2 κ.γλ. Sriracha

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το μέλι, τη ζάχαρη, το sesame oil, το χυμό lime, τη soy sauce και το νερό. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μετά ρίχνετε τον κιμά και τον σοτάρετε καλά. Προσθέτετε το σκόρδο, το ginger και τα φρέσκα κρεμμύδια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη. Προσθέτετε τη σάλτσα στον κιμά, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 1-2 λεπτά ακόμη. Γαρνίρετε με φιστίκια, λίγο φρέσκο κρεμμύδι και για πιο spicy γεύση προσθέτετε Sriracha. Μπορείτε να σερβίρετε τον κιμά πάνω σε ρύζι ατμού ή και σε noodles. Για ακόμη καλύτερη γεύση γαρνίρετε με λαχανικά της επιλογής σας μαγειρεμένα stir fry ή στον ατμό.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified