Tempura Cakes with Tuna and Corn

Εκτέλεση

Υλικά:

  • 180gr τόνο σε νερό (κονσέρβα)
  • 100gr καλαμπόκι σε σπόρους Cardinal
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 1/2 κ.γλ. Fish Sauce
  • 70gr Wheat Flour (σιτάλευρο)
  • 1 κρόκο αυγού
  • 100ml κρύο νερό
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • για το dip:
  • 100gr ketchup
  • 100gr mayonaise Kewpie
  • 20ml Kikkoman Soy Sauce
  • 5ml χυμό λεμόνι
  • 1/3 κ.γλ. Cardinal Sriracha
  •  
  •  

Εκτέλεση: 

Ανακατεύουμε τα υλικά για το dip σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το αναμειγνύουμε με λίγο αλεύρι. Στραγγίζουμε πολύ καλά τον τόνο και το καλαμπόκι. Ανακατεύουμε τον κρόκο αυγού με το νερό. Προσθέστουμε στη συνέχεια το αλεύρι και ανακατεύουμε πάλι. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι, τον τόνο και το καλαμπόκι και ανακατεύουμε ακόμη μια φορά καλά. Ρίχνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί στους 170 βαθμούς, παίρνουμε λίγο από το μείγμα και το προσθέτουμε στο ζεστό πια λάδι. Τηγανίζουμε από τις δύο πλευρές και βγάζουμε τα tempura cakes σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με το spicy dip. 

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified