Fresh Rice Paper Rolls

Εκτέλεση

  • 30 ξερά φύλλα ρυζιού στρογγυλά (Rice paper round 16cm 300gr Ricefield)
  • 100g φιδέ φασολιού, μουλιασμένο σε ζεστό νερό & στραγγισμένο (Vermicelli 100gr Yanco/Longtou)
  • 500g φιλέτο κοτόπουλο, μαριναρισμένο σε 3 κουτ.σούπας σόγια και λίγο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουτ.σούπας wok oil (Wok Oil 250ml Exotic Food Thailand)
  • 200g φύτρες φασολιού (Bean Sprouts 412gr Cardinal)
  • 30 φυλλαράκια βασιλικού
  • 100g ψιλοκομμένο φρέσκο κόλλιανδρο
  • 3 μεγάλα καρότα κομμένα σε λωρίδες
  • 2 μεγάλα αγγούρια κομμένα σε λωρίδες
  • 3 μεγάλες κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 5 κλωνάρια φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Σάλτσα φυστικιού (Peanut Flavored Sauce 226gr LKK)
  • 1 μπόλ με ζεστό νερό

Κόβουμε το κοτόπουλο σε φιλετάκια και το μαρινάρουμε για 15 λεπτά. Ζεσταίνουμε το wok oil  στο γουόκ και τηγανίζουμε τα φιλετάκια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας.

Βουτάμε ένα φύλλο ρυζιού σε ζεστό νερό έως ότου μαλακώσει, περίπου για 3 δευτερόλεπτα. Ακουμπάμε το ρυζόφυλλο σε ένα πιάτο ή ξύλο κοπής και το γεμίζουμε με τα λαχανικά και το κοτόπουλο, τοποθετώντας τις λωρίδες των υλικών στο μισό φύλλο. Ρίχνουμε λίγη σάλτσα φυστικιού και διπλώνουμε το φύλλο στα δύο. Τυλίγουμε σαν σουβλάκι.

Σερβίρουμε με σάλτσα φυστικιού αν επιθυμούμε. 

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified