Shrimp Coconut Curry

Εκτέλεση

  • 400 ml κρέμα καρύδας (Coconut Cream 400 ml Savoy)
  • 2 κλωνάρια λεμονόχoρτο (Lemon Grass Whole 200 gr Cock)
  • 1 κουτ. γλυκού σάλτσα τσίλι
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
  • 4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ.σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 6 κουτ.σούπας σάλτσα ψαριού (Fish Sauce 200ml Cock)
  • 1 κουτ.σούπας πάστα γαρίδας (Shrimp paste 100gr Pantai)
  • 2 κουτ.σούπας καστανή ζάχαρη
  • 6 φύλλα καφίρ (Dried Kaffir Lime Leaves 10g Cock)
  • 1 κουτ.γλυκού κουρκουμά σε σκόνη (Turmeric Powder Curcuma 100g Rajah)
  • 1/2 κουτ.γλυκού κορίανδρο σε σκόνη (Coriander Round 100g Rajah)
  • Xυμό ενός λάιμ
  • 1 κονσέρβα μπαμπού σε φέτες (Bamboo Slices 227gr Dayat)
  • 1 κιλό καθαρισμένες γαρίδες (κωδικός 065807 Black Tiger King Prawn 16/20 Raw, Peeled)
  • 5 ροδέλες ανανά από κονσέρβα κομμένα σε κυβάκια (Pineapple in syrup 565gr sliced Cock)
  • 2 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε κυβάκια
  • 50g ψιλοκομμένο φρέσκο κορίανδρο
  • 4 κλωνάρια φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένα σε 4 κομμάτια

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας. Στο γουόκ βάζουμε την κρέμα καρύδας και προσθέτουμε όλα τα υλικά της σάλτσας κάρυ. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε για 5 λεπτά έως ότου αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες. Ρίχνουμε τον ανανά, τις κόκκινες πιπεριές, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα μπαμπού. Αφήνουμε να βράσουν για λίγο και τελευταία ρίχνουμε τον κορίανδρο.

Σερβίρουμε με ρύζι ατμού. 

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified