Duck And Pineapple Curry (Thailand)

Εκτέλεση

  • 600-650g φιλέτο στήθος πάπιας (Duck 2 Half Pieces Grilled, Boneless 600-650γρ
  • 5 ροδέλες ανανά κομμένες στα 4 (Pineapple in Syrup 565gr Cock)
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 4 κλωνάρια φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο στα 5
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 6 φύλλα καφίρ (Dried Kaffir Lime Leaves 10grms Cock)
  • 100g φοινικοκαρδιές (Palm Heart 454gr Cock)
  • 400ml γάλα καρύδας (Coconut Milk cook.form 400ml Aroy-d)
  • 3 κουτ.σούπας σάλτσα σόγιας (Seasoning Sauce 740ml Golden Mountain)
  • 1 κουτ.σούπας κόκκινη πάστα κάρυ (Curry Paste Red 400gr Cock)
  • 50g ζάχαρη φοίνικα (Palm Sugar 200gr Cock)
  • 3 κουτ. σούπας φυστικέλαιο (Peanut Oil 750ml Levo)
  • Μπόλικο σπορέλαιο

Ζεσταίνουμε μπόλικο σπορέλαιο και τηγανίζουμε τα φιλέτα της πάπιας ολόκληρα μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. 

Ζεσταίνουμε στο γουόκ το φυστικέλαιο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα φύλλα καφφίρ. Μετά ρίχνουμε την πάστα κάρυ και το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να βράσει έως ότου πήξει ελαφρώς το μείγμα. Ρίχνουμε τις σάλτσες και τη ζάχαρη από φοίνικα και ανακατεύουμε μέχρι  να λιώσει η ζάχαρη. 

Προσθέτουμε τα λαχανικά και τις φοινικοκαρδιές και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 3 λεπτά να βράσει και προσθέτουμε  τις φέτες της πάπιας. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά για 4 λεπτά. 

Σερβίρουμε με ρύζι ατμού.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified