Thai Sweet Galaktoboureko Style

Εκτέλεση

  • 25 φύλλα για Spring Roll (Spring Roll Wrappers 200mm Tyj)
  • 800ml γάλα καρύδας για γλυκό (Coconut Milk for Dessert Cardinal)
  • 200g αλεύρι ταπιόκας διαλυμένο σε 100ml νερό (Tapioca Starch 400g Cock)
  • 400g άχνη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι βανίλιας
  • 3 κουταλιές της σούπας λιωμένη μαργαρίνη 
  • 600g ζάχαρη φοίνικα (Palm Sugar 200g Cock)
  • 2 κλωνάρια κανέλα
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 150-200ml νερό 

Ξεπαγώνουμε τα φύλλα για Spring Roll. Σε γουόκ βράζουμε το γάλα καρύδας, την άχνη ζάχαρη και το σιρόπι βανίλιας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε σιγά σιγά το διαλυμένο αλεύρι ταπιόκας και ανακατεύουμε έως ότου πήξει αρκετά. Το μείγμα είναι έτοιμο όταν αρχίσει να κοχλάζει και το τοποθετούμε σε πιατέλα για να κρυώσει.

Ανοίγουμε τα φύλλα και τα τοποθετούμε διαγώνια μπροστά μας. Αλείφουμε με μαργαρίνη όλο το φύλλο. Βάζουμε μία κουταλιά της σούπας από την κρέμα λίγο πιό κάτω από τη μέση του φύλλου και διπλώνουμε σε ρολό. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.

Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι και ακουμπάμε τα ρολά το ένα δίπλα στο άλλο αφού τα αλείψουμε με μαργαρίνη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15-20 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν τα ρολά. Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι μέχρι να πήξει το μείγμα. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το σιροπιάζουμε.

Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified