Samosa

Εκτέλεση

  • 25 φύλλα για Spring Rolls (Spring Roll Wrappers 215mm)
  • 2 μεγάλες βραστές πατάτες
  • 200g αρακά
  • 200g σπόρους καλαμποκιού σε κονσέρβα (Corn Kernel 425g Cardinal)
  • 200g βρασμένο ρύζι ατμού (Jasmine Rice 1kg Royal Umbrella)
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κουταλιά της σούπας πάστα γκαράμ μασάλα (Garam Masala Curry Paste 283g Patak's)
  • 1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά σε σκόνη (Τurmeric Powder Curcuma 100g Rajah)
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόροι σησαμιού (Sesame seeds 227g Cardinal)
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας φυστικέλαιο (Peanut Oil 750ml Levo)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (αραιωμένο σε νερό)
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • Σπορέλαιο
  • χυμό από μισό λεμόνι
 Ξεπαγώνουμε τα φύλλα του Spring Roll.Ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο στο γουόκ και τσιγαρίζουμε για λίγο το κύμινο. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το καρότο, και στο τέλος τον αρακά, το καλαμπόκι, το ρύζι και τις πατάτες. 
 
Αφού ανακατέψουμε καλά όλα τα υλικά, προσθέτουμε την πιπεριά, τον κουρκουμά, το γκαράμ μασάλα, τους σπόρους σησαμιού, το αλάτι και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα για 3-4 λεπτά και κόβουμε το φύλλο του Spring Roll διαγώνια ώστε να έχουμε 2 τριγωνικά κομμάτια. Σε κάθε τρίγωνο βάζουμε 2 κουταλάκια του γλυκού από τη γέμιση και ενώνουμε χρησιμοποιώντας αλεύρι διαλυμένο σε λίγο νεράκι. 
 
Ζεσταίνουμε άφθονο σπορέλαιο και τα τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν. Σερβίρουμε με τσάτνεϋ μάνγκο.
Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified