Duck Fillet Teriyaki

Εκτέλεση

  • 300-350g φιλέτο πάπιας
  • 4 κουτ.σούπας σάλτσα τεριγιάκι (Teriyaki sauce 300ml Yamasa)
  • 4 κουτ.σούπας σάλτσα τεριγιάκι γλασαρίσματος (Teriyaki baste & glaze 340g Kikkoman)
  • 1κουτ.σούπας ρυζόκρασο (Cooking wine 600ml Shaoshing)
  • 2 κουτ.σούπας ρυζόξιδο (Rice vinegar 355ml Mitsukan)
  • 1 κουτ.σούπας φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.σούπας μουστάρδα
  • 1½  κουτ.σούπας χοϊσίν (Hoi sin 397g Lkk)
  • 1 κουτ.σούπας φυστικέλαιο (Peanut oil 750ml Levo)
  • 1½ σάλτσα σόγιας λάιτ (Soy sauce lite 500ml Yamasa)
  • 1 κουτ.σούπας σησαμέλαιο (Sesame oil 115ml Jia)

Χαράζουμε την πέτσα σε διαγώνιες γραμμές και ξαναχαράζουμε με αντίθετη φορά ώστε να σχηματιστούν ρόμβοι. Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο.Ζεσταίνουμε το γουόκ και ψήνουμε το φιλέτο με τη μεριά της πέτσας να ακουμπάει κάτω για 5-10 λεπτά. Αν πάρει χρώμα αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά.Γυρνάμε το φιλέτο και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Βγάζουμε το φιλέτο από το γουόκ.Χύνουμε το λίπος σε ένα μπόλ και ξαναψήνουμε το φιλέτο προσθέτοντας 4 κουταλιές σάλτσα μαριναρίσματος τεριγιάκι με σκεπασμένο καπάκι για 5 λεπτά. Βάζουμε το φιλέτο σε πιάτο και αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Βάζουμε στο γουόκ τις 4 κουταλιές τεριγιάκι γλασαρίσματος και το ρυζόκρασο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα κατά προτίμηση με χοϊσίν βινεγκρέτ.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ και ρίχνουμε στη σαλάτα

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified