Crispy Duck

Εκτέλεση

  • 1 ολόκληρη πάπια 2.6kg κομμένη στη μέση
  • 1 κουρ.γλυκού μείγμα 5 μπαχαρικών (Five spice powder 227g Cardinal)
  • 6 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισσο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι             
  • 6 φύλλα καφίρ (Dried kaffir lime leaves 10g Cock)
  • Νερό
  • Αλάτι
  • Σπορέλαιο
  • 30 πίτες για πάπια (Duck pancakes frozen 102 shts 135mm)
  • 1 αγγούρι κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 6 κλωνάρια φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • Σάλτσα πάπιας πεκίνου (Peking duck sauce 383g Lkk)
  • Σάλτσα δαμάσκηνο (Plum sauce 397g Lkk)
  • Σάλτσα χοϊσίν (Hoi sin sauce 397g Lkk)

Στο γουόκ βράζουμε το νερό με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε την πάπια και τη βράζουμε για 45 λεπτά γυρνώντας την κάθε λίγο. Βγάζουμε την πάπια και αφήνουμε να στραγγίσει. Αλατίζουμε την πάπια. 

Ζεσταίνουμε το σπορελαιο και τηγανίζουμε την πάπια μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανή, περίπου για 20 λεπτά. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη πάπια. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο ούτως ώστε να την πιάνουμε.  Ατμίζουμε τις πίτες και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Σερβίρουμε τις σάλτσες. ξεκοκκαλίζουμε την πάπια. 

Σερβίρουμε σε πιατέλα τα κομματάκια της πάπιας μαζί με τα λαχανικά και τις σάλτσες.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified