Fried Fruit with Honey & Black Sesame

Εκτέλεση

  • 1 ανανάς (φρέσκος ή κονσέρβα)
  • 1 μάνγκο (φρέσκο ή κονσέρβα)
  • 1 μπανάνα (κομμένη)
  • 1 μήλο
  • 3 πακέτα tempura flour
  • 50g μαύρο σησάμι
  • 200ml νερό
  • 150g μέλι
  • 30g star aniseed
  • 20g τζίντζερ
  • χυμό από 1 λάϊμ
  • ηλιέλαιο

 

Κόβουμε τον ανανά σε ροδέλες, το μάνγκο και το μήλο σε φέτες και τη μπανάνα σε μεγάλες μπουκιές. Αναμιγνύουμε το tempura flour με το νερό ώστε να γίνει ένας παχύς χυλός. Ρίχνουμε στο χυλό το μαύρο σησάμι, ανακατεύουμε και βουτάμε τα φρούτα μας έχοντας τα καρφωμένα στην άκρη ενός πηρουνιού.

Έπειτα τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (ηλιέλαιο) έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Στο ενδιάμεσο έχουμε βράσει για 10 λεπτά το μέλι με λίγο νερό, το τζίντζερ, το star aniseed και το χυμό από λάϊμ. Σερβίρουμε ρίχνοντας πάνω από τα τηγανητά φρούτα το βρασμένο μέλι.

Συνοδεύουμε προαιρετικά με παγωτό βανίλια.


Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified