Sticky Rice with Mango

Εκτέλεση

 

  • 2 κονσέρβες γάλα καρύδας
  • 300g κολλώδες ρύζι αρωματικό
  • 200g palm sugar
  • 2 ώριμα μάνγκο ή 2 κονσέρβες μάνγκο
  • 50g μαύρο σησάμι

Ξεπλένουμε αρκετές φορές το sticky rice και το μουλιάζουμε για 3-4 ώρες σε κρύο νερό, ανανεώνοντας το συχνά. Έπειτα το βράζουμε σε ατμομάγειρα για 15 λεπτά.

Σε κατσαρόλα βράζουμε για 10 λεπτά το γάλα καρύδας μαζί με τη ζάχαρη από φοίνικα και στη συνέχεια προσθέτουμε το βρασμένο sticky rice, ανακατεύουμε καλά και μόλις ενοποιηθεί το μίγμα μας το χωρίζουμε σε ίσα 2 μέρη. Τη μισή ποσότητα τη στρώνουμε σε ένα ταψί και από πάνω τοποθετούμε λεπτές φέτες μάνγκο ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του μίγματος και στη συνέχεια σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μίγμα του ρυζιού.

Σερβίρουμε κόβοντας το σε κομμάτια και ρίχνοντας από πάνω λίγο γάλα καρύδας και μαύρο σησάμι. Ένας δεύτερος τρόπος παρασκευής είναι να το ψήσουμε για 10 λεπτά στο φούρνο, στους 180 C έως ότου πάρει χρώμα. Σερβίρουμε με τον ίδιο τρόπο, κόβοντας το σε κομμάτια και ρίχνοντας από πάνω λίγο γάλα καρύδας και μαύρο σησάμι.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified