Tom-ka Soup with Shrimp and Mushroom

Εκτέλεση

  • 400g καθαρισμένες γαρίδες ή καλαμάρι (ή οποιοδήποτε άλλο θαλασσινό)
  • 2 κονσέρβες γάλα καρύδας
  • 3 μπαστουνάκια λεμονόχορτο
  • 50g φύλλα λάϊμ
  • 100g γκαλάνγκαλ
  • 150g μανιτάρια fungus
  • 150g μανιτάρια σιτάκε
  • 5 κουταλιές της σούπας fish sauce
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 5 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
  • 1 τσίλι
  • 200g ζωμό λαχανικών
  • 50g φρέσκο κρεμμύδι
  • 50g φρέσκο κόλιανδρο

 

Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε κρύο νερό έως ότου μαλακώσουν. Σε κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό μαζί με το γάλα καρύδας, τα λεμονόχορτα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, το γκαλάνγκαλ κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, τα φύλλα λάϊμ και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια αφαιρούμε όλα τα λαχανικά (λεμονόχορτο, γκαλάνγκαλ, φύλλα λάϊμ) από μέσα, βάζουμε τις γαρίδες ή το καλαμάρι ή και τα δύο μαζί, προσθέτουμε τα μανιτάρια, το φρέσκο κρεμμύδι, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τη fish sauce, τη ζάχαρη, το ψιλοκομμένο τσίλι και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε σε μπόλ ρίχνοντας από πάνω το ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified