Red curry beef with ginger and lime leaves

Εκτέλεση

  • 500g μοσχάρι (κιλότο ή νουά)
  • 2 κονσέρβες γάλα καρύδας
  • 150g ζωμός κρέατος ή λαχανικών
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κόκκινο curry paste
  • 2 κουταλάκια του γλυκού tom yum paste
  • 3 κουταλιές της σούπας soy sauce
  • 3 κουταλιές της σούπας fish sauce
  • 1 κουταλάκι του γλυκού oyster sauce
  • 3 κουταλάκια του γλυκού λευκή ζάχαρη
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη
  • 50g ηλιέλαιο
  • 30g σησαμέλαιο
  • 1 κεφάλι ρίζα τζίντζερ
  • 6-7 φύλλα λάϊμ
  • 200g φρέσκα μπιζέλια ή 200g φρέσκα ασιατικά long beans
  • 5 κουταλιές της σούπας soy sauce
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 5 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

Κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες και το μαρινάρουμε για 3-4 ώρες μέχρι να μαλακώσει. Καθαρίζουμε και κόβουμε το τζίντζερ σε λεπτές φέτες.

Σε wok που έχουμε ζεστάνει ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το τζίντζερ και σωτάρουμε το μοσχάρι. Ανακατεύουμε γρήγορα και προσθέτουμε τη πάστα tom-yum, το κόκκινο curry paste, το γάλα καρύδας, τη soy sauce, τη fish sauce, τη ζάχαρη, την oyster sauce και τα φύλλα λαϊμ.

Όταν πάρουν μία βράση ρίχνουμε τα μπιζέλια και αρωματίζουμε με σησαμέλαιο.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified