Stir Fried Beef with Vegetables and Ginger

Εκτέλεση

  • 500 g μοσχάρι κιλότο ή νουά
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 τζίντζερ
  • 200 g μανιτάρια black fungus
  • 200 g μανιτάρια shitake
  • 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα για stir fry
  • 2 κουταλιές της σούπας sweet soy sauce
  • 2 κουταλιές της σούπας soy sauce
  • 150 g ζωμό λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας fish sauce
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 50 ml ηλιέλαιο
  • 2 κουταλιές του γλυκού tapioka

Κόβουμε τις πιπεριές, το τζίντζερ και το μοσχάρι σε λωρίδες και παράλληλα βάζουμε τα μανιτάρια σε κρύο νερό έως ότου μαλακώσουν. Σε wok ζεσταίνουμε ηλιέλαιο και σωτάρουμε ελαφρώς το τζίντζερ και το μοσχάρι, προσθέτουμε τη stir fry sauce, τη sweet soy sauce, τη fish sauce, τη ζάχαρη, το ζωμό λαχανικών και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά, τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και προσθέτουμε το tapioka flour αραιωμένο σε 2 κουταλιές νερό, ώστε να δέσει η σάλτσα μας.

Συνοδεύουμε με ρύζι ατμού basmati ή jasmine.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified