Miso Beef

Εκτέλεση

  • 500 g μοσχάρι κιλότο ή νουά
  • 50 g ηλιέλαιο
  • 1 μικρό τζίντζερ
  • 50 g φρέσκο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές του γλυκού five spice powder
  • 2 κουταλιές του γλυκού miso paste
  • 2 κουταλιές του γλυκού mirin (Γιαπωνέζικο γλυκό ξίδι)
  • 2 κουταλιές του γλυκού sake (Αλκοολούχο ποτό από ζύμωση ρυζιού)
  • 4 κουταλιές της σούπας soy sauce
  • 4 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας rice vinegar
  • 150 ml ζωμό μοσχαριού ή λαχανικών
  • 2 κουταλιές του γλυκού tapioca flour
  • 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
  • 1 kg σπανάκι
  • 50 ml ηλιέλαιο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο αλάτι
  • λίγο πιπέρι

Κόβουμε το μοσχάρι σε λεπτές φέτες και το τζίντζερ σε λεπτές λωρίδες. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και όταν πάρουν μία βράση (σε χαμηλή φωτιά) ρίχνουμε το tapioca flour αραιωμένο σε κρύο νερό, ώστε να δέσει η σάλτσα μας.

Σε wok ρίχνουμε το ηλιέλαιο μαζί με το σκόρδο, το οποίο έχουμε λιώσει και σωτάρουμε ελαφρά το σπανάκι για 2-3 λεπτά αφού το αλατοπιπερώσουμε. Στο ίδιο σκεύος αφού το καθαρίσουμε ρίχνουμε ηλιέλαιο , το τζίντζερ και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα.

Σερβίρουμε το μοσχάρι, τη σάλτσα και το σπανάκι με ρύζι ατμού basmati ή jasmine.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified