Stir Fried Chicken with Oyster Sauce and Vegetables

Εκτέλεση

  • Φιλέτο κοτόπουλο
  • Κόκκινη πιπεριά
  • Πράσινη πιπεριά
  • Κίτρινη πιπεριά
  • Φρέσκο κρεμμύδι
  • 30g τζίντζερ
  • Μανιτάρια πλευρώτους
  • Αποξηραμένα μανιτάρια Fungus
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Oyster Sauce
  • 1 κουταλιά της σούπας Shrimp Paste (Tom Yum)
  • 2 κουταλιές της σούπας Fish Sauce
  • 2 κουταλιές της σούπας Soy Sauce
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
  • 2 κουταλιές της σούπας Sweet Soy
  • 10 φύλλα δυόσμο

Κόβουμε το κοτόπουλο, τις πιπεριές και το τζίντζερ σε λωρίδες. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι ενώ κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα πλευρώτους και τα fungus (τα οποία έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό).

Ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε Wok που έχει κάψει και σωτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το τζίντζερ. Προσθέτουμε τη Shrimp Paste, την Oyster Sauce, τη Soy Sauce, τη Fish Sauce, τη Sweet Soy Sauce, τη ζάχαρη και λίγο νερό (μισό ποτήρι). Αφού αρχίσει να δένει η σάλτσα ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και στο τέλος το δυόσμο.

Λίγο πριν σερβίρουμε αρωματίζουμε με το σησαμέλαιο. Συνοδεύουμε με ρύζι ατμού Jasmine ή Basmati.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified