Vietnamese Rice Paper Roll (Vietnam)

Εκτέλεση

  • 150g κιμά στήθος κοτόπουλο
  • 20 φύλλα ρυζιού (Rice Paper Round 22cm 300gr Riecefield)
  • 100g βερμιτσέλι φασολιού, μουλιασμένα και στραγγισμένα (Vermicelli 100gr Yanco)
  • 2 κουτ.σούπας κέτσαπ μανίς (Soy Sauce Sweet Kecap Manis 600ml ABC)
  • 3 κουτ.σούπας σάλτσα σόγιας (Seasoning Sauce 740ml Golden Mountain)
  • 1 κουτ.σούπας σησαμέλαιο (Sesame Oil 115ml Jia Brand)
  • 2 κουτ.σούπας φυστικέλαιο (Peanut Oil 750ml Levo)
  • 1 κουτ.γλυκού καυτερή σάλτσα τσίλι (Chili Sauce Sriracha 505gr Cardinal)
  • Χυμό ενός λάιμ
  • 2 κλωνάρια λεμονόχορτο κομμένο στα 4
  • 1 μεγάλο ψιλοκομμένο καρότο
  • 1 κόκκινη ψιλοκομμένη πιπεριά
  • 2 κλωνάρια ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 50g πάστα ταμάρινδου, λιωμένη σε 300g νερό (Tamarind Pure without Seed 454gr Cock)
  • 100g ζάχαρη φοίνικα (Palm Sugar 200gr Cock)
  • 2 κουτ.σούπας σάλτσα σόγιας (Seasoning Sauce 740ml Golden Mountain)
  • 1 κουτ.γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ.γλυκού κόρν φλάουερ, λιωμένο σε λίγο νερό

Ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο στο γουόκ και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το λεμονόχορτο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε μέχρι να ασπρίσει. Βάζουμε το καρότο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την πιπεριά, μετά το βερμιτσέλι και τις σάλτσες και ανακατεύουμε καλά για 3-4 λεπτά.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Σε ένα μπόλ βάζουμε ζεστό νερό και βουτάμε ένα ρυζόχαρτο για 3 δευτερόλεπτα έως ότου μαλακώσει. Το ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το πολύ νερό και τοποθετούμε μία κουταλιά της σούπας γεμάτη γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολό. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα ρυζόχαρτα. Τοποθετούμε ψιλοκομμένο λάχανο σε πιατέλα και ακουμπάμε τα ρολά.

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα βάζουμε 300g νερό σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε την πάστα ταμάρινδου μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη φοίνικα και την λιώνουμε. Τέλος ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας και το αλάτι.
Αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει ελαφρώς. Σουρώνουμε τη σάλτσα και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Λιώνουμε το κόρνφλάουερ σε λίγο νερό και το ρίχνουμε σιγά σιγά στην σάλτσα μέχρι να πήξει όσο θέλουμε.

Σερβίρουμε μαζί με τα ρολά.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified