Tamarind Chicken and Vegetables

Εκτέλεση

 

  • Φιλέτο κοτόπουλο 300g
  • 1 κουταλιά της σούπας Oyster Sauce
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Chili Sauce με Βασιλικό
  • 200g Tamarind Paste
  • 2 κουταλιές της σούπας Soy Sauce
  • 2 κουταλιές της σούπας Fish Sauce
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας άσπρη ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
  • 10 φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 100g φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 κολοκύθι
  • 100g ντοματίνια
  • 100g μπρόκολο

 Κόβουμε σε λωρίδες το κοτόπουλο, τη μελιτζάνα και το κολοκύθι. Τη Tamarind paste τη δουλεύουμε σε κρύο νερό μέχρι να αποκτήσει ρευστή υφή. Ρίχνουμε το ηλιέλαιο στο Wok να κάψει.

Σωτάρουμε ελαφρά το κοτόπουλο και προσθέτουμε τη Chili Sauce, την Oyster Sauce, το Tamarind, τη Soy Sauce, τη Fish Sauce και τη ζάχαρη (καστανή και λευκή). Όταν δέσει η σάλτσα ρίχνουμε τα λαχανικά για να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το φρέσκο βασιλικό και αρωματίζουμε με σησαμέλαιο.

 Συνοδεύουμε με ρύζι ατμού Jasmine ή Basmati ή με Noodles Mendake, τα οποία μαλακώνουν σε κρύο νερό.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified