Prawns with ginger and oyster sauce

Προϊόντα μας

  • Sesame Oil
  • Black Tiger
  • Oyster Sauce
  • Εκτέλεση

    • 300g καθαρισμένες γαρίδες
    • 1 πιπεριά κόκκινη
    • 1 πιπεριά κίτρινη
    • 1 πιπεριά πράσινη
    • φρέσκο τζίντζερ
    • 150g oyster sauce
    • 100g φρέσκο χυμό λεμόνι
    • 100g λευκή ζάχαρη
    • 50g ζωμό λαχανικών
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 50g ηλιέλαιο
    • 10g σησαμέλαιο

     Κόβουμε τις πιπεριές, το τζίντζερ σε λωρίδες και λιώνουμε το σκόρδο. Σε μία μικρή κατσαρόλα σωτάρουμε σε ηλιέλαιο το τζίντζερ μαζί με το σκόρδο, ρίχνουμε τις πιπεριές και σωτάρουμε ελαφρά. Έπειτα προσθέτουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε για 2-3 λεπτά, έως ότου πάρουν χρώμα.

    Στη συνέχεια προσθέτουμε την oyster sauce, το λεμόνι, τη ζάχαρη για να καραμελώσουν τα υλικά και τέλος το ζωμό για να δέσει η σάλτσα μας. Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη αρωματίζουμε με το σησαμέλαιο.

    Σερβίρουμε με jasmine rice, το οποίο αφού το έχουμε βράσει το κάνουμε μικρές μπάλες βρέχοντας ελαφρά τα χέρια μας ώστε να μην μας κολλάει. 

    Recipe Search
    See All Recipes
    Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified