Red Curry with Tom Yum shrimp and edamame

Εκτέλεση

  • 400g καθαρισμένες γαρίδες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 150g φρέσκα ντοματίνια
  • 300g φασόλια edamame
  • 1 πακέτο mendake noodles
  • 4 κουταλιές της σούπας soy sauce
  • 4 κουταλιές της σούπας fish sauce
  • 1 κουταλάκι του γλυκού oyster sauce
  • 4 κουταλάκια του γλυκού λευκή ή μαύρη ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κόκκινο curry paste
  • 2 κουταλάκια του γλυκού tom yum paste
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
  • 50g ηλιέλαιο

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κύβους και τα ντοματίνια στη μέση. Ρίχνουμε τα mendake σε μπόλ με κρύο νερό για μία ώρα ώστε να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε το ηλιέλαιο στο wok και όταν ζεσταθεί σωτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τη κόκκινη curry paste, τη tom yum paste, την soy sauce, τη fish sauce, τη ζάχαρη, την oyster sauce. Μόλις τα υλικά μας πάρουν μία βράση ρίχνουμε τα λαχανικά.

Παράλληλα σε μία μικρή κατσαρόλα σωτάρουμε σε λίγο ηλιέλαιο τα mendake για 1-2 λεπτά. Σερβίρουμε στη μία άκρη τις γαρίδες μας με συνοδευτικό τα mendake noodles.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified