Fish with fresh pineapple, coconut milk and turmeric

Εκτέλεση

  • 400g φιλέτο γλώσσα ή πέρκα
  • 1 φρέσκος ανανάς
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
  • 4 κουταλιές της σούπας soy sauce
  • 4 κουταλιές της σούπας fish sauce
  • 4 κουταλάκια του γλυκού λευκή ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού turmeric powder
  • 50g ηλιέλαιο
  • 30g μαύρο σουσάμι

 

Κόβουμε εγκάρσια στη μέση τον φρέσκο ανανά και αδειάζουμε το περιεχόμενο του με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού και κουταλιού. Κόβουμε το ψάρι και τη ψίχα του ανανά σε κύβους.

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε wok, σωτάρουμε ελαφρά το ψάρι, προσθέτουμε τον ανανά, το γάλα καρύδας, τη soy sauce, τη fish sauce, τη ζάχαρη και το turmeric. Μόλις δέσει η σάλτσα μας και είναι έτοιμη γεμίζουμε τους ανανάδες.

Συνοδεύουμε με ρύζι ατμού basmati ή jasmine. Εάν επιθυμούμε πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified