Sweet & Sour Rice Noodles (China)

Εκτέλεση

  • 454g ρυζομακάρονα 1mm, μουλιασμένα και στραγγισμένα (Rice Stick 1mm 454gr Cock)
  • 3 κλωνάρια φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο στα 5
  • 200g μικρά καλαμποκάκια κομμένα στη μέση (Baby Corn 425gr Cardinal)
  • 200g φύτρες φασολιού (Bean Sprouts 412gr Cardinal)
  • 140g μπαμπού σε λωρίδες (Bamboo Strips 540gr Choice)
  • 25g φούνγκους σε λωρίδες, μουλιασμένα και στραγγισμένα (Black Fungus Dried Strips 3mm)
  • 1 κουτ.σούπας σπόρους σησαμιού λευκό (Sesame Seed White 227gr Cock)
  • 1 κουτ.σούπας σπόρους σησαμιού μαύρο (Sesame Seed Black 227gr Cock)
  • 1 κουτ.σούπας σησαμέλαιο (Sesame Oil 115ml Jia Brand)
  • 3 κουτ.σούπας σάλτσα στρειδιών (Oyster Sauce 255ml Lkk)
  • 250ml γλυκόξινη σάλτσα (Sweet & Sour Sauce 565gr Cardinal)
  • 3 κουτ.σούπας φυστικέλαιο (Peanut Oil 750ml Levo)
  • Λίγο μαύρο πιπέρι σε σκόνη

Ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο στο γουόκ και ρίχνουμε τα μικρά καλαμποκάκια, τα μπαμπού και τα φούνγκους και τσιγαρίζουμε. Μετά ρίχνουμε τις φύτρες και τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τις σάλτσες, το σησαμέλαιο και το πιπέρι και ανακατεύουμε για 3 λεπτά.

Έπειτα ρίχνουμε τα νούντλς τα οποία έχουμε κόψει με ψαλίδι για να μπορούμε να τα ανακατέψουμε εύκολα. Ανακατεύουμε 3-4 λεπτά και ρίχνουμε το κρεμμυδάκι. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τους σπόρους σησαμιού.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified