Prawn Souvlaki with Vegetables and Oyster Sauce

Εκτέλεση

  • 500g καθαρισμένες γαρίδες
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 100g ντοματίνια
  • 1 τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100g κρεμμύδι
  • 400g ρύζι jasmine
  • 50ml ηλιέλαιο
  • 20ml σησαμέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας tapioca flour
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
  • 200ml ζωμό λαχανικών
  • 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας oyster sauce
  • 6 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
  • 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι

 

Κόβουμε τις μισές πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις άλλες μισές σε χοντρά καρέ, τα ντοματίνια στη μέση, ψιλοκόβουμε το τζίντζερ και το σκόρδο σε λωρίδες. Περνάμε εναλλάξ σε ξυλάκια για σουβλάκια μία γαρίδα, μία πιπεριά καρέ, μισό ντοματίνι μέχρι να γεμίσει το ξυλάκι. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180C σε φούρνο ή σε σχάρα, αλέιφοντας τα με σησαμέλαιο.

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα σωτάρουμε σε ηλιέλαιο το τζίντζερ με το σκόρδο, ρίχνουμε τις τρίχρωμες πιπεριές και σωτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό, την oyster sauce, τη ζάχαρη, και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να πάρει μία βράση για περίπου 10 λεπτά και δένουμε τη σάλτσα μας με το tapioca flour.

Βάζουμε τα σουβλάκια μας χιαστί στο πιάτο, ρίχνουμε τη σάλτσα με τα λαχανικά από πάνω και συνοδεύουμε με το jasmine rice, το οποίο έχουμε κάνει μπάλες.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified