Spring Rolls

Εκτέλεση

  • 1 λάχανο λευκό
  • 10 καρότα
  • 5 ξερά κρεμμύδια
  • 250g glass noodles
  • 1 πακέτο φύλλο για Spring Rolls
  • 30ml σησαμέλαιο
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 5 κουταλιές της σούπας soy sauce
  • 2 κουταλιές της σούπας oyster sauce
  • 100ml ηλιέλαιο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • Γλυκόξινη σάλτσα

 

Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το κρεμμύδι, τρίβουμε τα καρότα και μουλιάζουμε για 1 ώρα σε κρύο νερό τα glass noodles. Σε wok ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και σωτάρουμε πρώτα το ξερό κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε το λάχανο και μετά τα καρότα. Αφήνουμε τα λαχανικά να σωταριστούν για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τα glass noodles τα οποία έχουμε κόψει, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, τη σάλτσα στρειδιού, το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε.

Αφού σωταριστούν για ακόμα 10 λεπτά, τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι ώστε να απομακρυνθούν τα υγρά τους και παράλληλα φτιάχνουμε την αλευρόκολλα αναμιγνύοντας αλεύρι με νερό.

Για να φτιάξουμε το spring roll τοποθετούμε τη γέμιση στην άκρη του φύλλου, κλείνουμε και στη συνέχεια τα τυλίγουμε κολλώντας την επιφάνεια με την αλευρόκολλα. Μόλις ετοιμάσουμε τα spring rolls τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι έως ότου ροδίσουν.

Συνοδεύουμε με γλυκόξινη σάλτσα.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified