Yakitori

Εκτέλεση

  • 2 στήθη κοτόπουλο φιλεταρισμένα
  • 5 κουταλιές της σούπας soy sauce
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας sweet soy sauce
  • 2 κουταλιές της σούπας oyster sauce
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
  • 50g μαύρο σησάμι
  • 50g λευκό σησάμι
  • 100ml sweet soy sauce
  • 100ml soy sauce
  • 50ml ξίδι ρυζιού
  • λίγο τζίντζερ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπόλ, ανακατεύουμε και μαρινάρουμε το κοτόπουλο, το οποίο έχουμε κόψει σε λεπτές λωρίδες, για περίπου 1 ώρα. Βρέχουμε τα ξυλάκια με νερό ώστε να ξεκολλάει το κοτόπουλο.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180C για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ή τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα ανακατεύουμε καλά σε ένα μπόλ όλα τα υλικά μαζί.

Συνοδεύουμε τα Yakitori με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με λευκό σησάμι.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified