Hokkien Noodles

Εκτέλεση

  • 400g νούντλς χοκίεν (Hokkien Noodle 200g Chef's)
  • 300g γαρίδες (Black tiger king praw 16/20 raw,peeled 1kg)
  • 4 κουτ. σούπας σάλτσα μπάρμπεκιου χελιού (Eel sauce roasted 300g)
  • 4 κουτ.σούπας σάλτσα σόγια λάιτ (Soy sauce lite 500ml Yamasa)
  • 2 κουτ.σούπας ρυζόκρασο (Cooking wine 600ml Shaoshing)
  • ½ κουτ.γλυκού πιπέρι γιαπωνέζικο (Chili pepper assorted 15 g S&B)
  • 156g ολόκληρα μανιτάρια κομμένα στα δύο (Mushrooms whole po ku 284g Aef)
  • 140g ρίζες μπαμπού σε φέτες (Bamboo half 227g Jade Phoenix)
  • 4 κουτ.σούπας ρυζέλαιο (Rice oil 500ml Rizi)
  • 3 κλωνάρια φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • Λίγο άσπρο σουσάμι για γαρνιτούρα (Sesame seed white 227g Cock)
  • Λίγο αλάτι

Μουλιάζουμε τα νούντλς σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά και στραγγίζουμε. Στο γουόκ ζεσταίνουμε το ρυζέλαιο και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε τα λαχανικά εκτός απο το κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε. 

Ρίχνουμε τις σάλτσες, το ρυζόκρασο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να πάρει βράση για 4 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τα νούντλς και ανακατεύουμε μέχρι να ξεχωρίσουν.  Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. 

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρέσκο κρεμμυδάκι και λευκό σουσάμι.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified