Maja Blanca Maiz (Philippines)

Προϊόντα μας

  • Coconut Milk
  • Sweet Corn Kernel
  • Εκτέλεση

    • 800ml γάλα καρύδας για γλυκά (Coconut Milk des.form 400ml Aroy-d)
    • 425g σπόρους καλαμποκιού (Sweet Corn Kernel 425gr Cardinal)
    • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
    • 500g ζάχαρη
    • 125g βούτυρο
    • 150g κορν φλάουερ, λιωμένο σε 200ml νερό
    • 5 κουτ.σούπας τρίμμα καρύδας καβουρδισμένο
    • Λίγο αλάτι

    Στο γουόκ βάζουμε το γάλα καρύδας με το βούτυρο και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο αλάτι. Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το καλαμπόκι και ανακατεύουμε.

    Αφήνουμε να βράσει και ρίχνουμε σιγά σιγά το κόρνφλαουερ. Το μείγμα γίνεται πολύ πηχτό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα. Με μία σπάτουλα στρώνουμε καλά το μείγμα, πασπαλίζουμε με την καβουρδισμένη καρύδα και αφήνουμε να κρυώσει.

    Το βάζουμε στο ψυγείο και το σερβίρουμε δροσερό.

    Recipe Search
    See All Recipes
    Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified