Wai Wai Brown Rice Vermicelli

Εκτέλεση

  • 500g καστανό βερμιτσέλι ρυζιού (Rice vermicelli brown 500g Wai Wai)
  • 500g γαρίδες κομμένες κατά μήκος στα δύο (Black tiger king praw 16/20 raw,peeled 1kg)
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 300g ανάμεικτα λαχανικά (Wok vegetable with lotus 1kg)
  • 100g μπαμπού (Bamboo shoot shredded in water 250g Lotus)
  • 4 κουτ.σούπας σάλτσα φρούτων (Fruity sauce 335ml Ok)
  • 4 κουτ.σούπας σάλτσα στρειδιών (Oyster sauce 255ml Lkk)
  • 3 κουτ.σούπας σάλτσα σόγιας (Seasoning sauce 740ml Golden Mountain)
  • 4 κουτ.σούπας ρυζέλαιο (Rice oil 500ml Rizi)
  • 1 κουτ.γλυκού λάδι τσίλι (Chili oil 207ml Lkk)
  • 400ml ζωμό κοτόπουλο (Chicken broth 399ml Swanson)

Σε 2 λίτρα ζεστό νερό μουλιάζουμε τα βερμιτσέλι  ξεχωρίζοντάς τα με ένα πιρούνι για 2 λεπτά. Στραγγίζουμε, και με ένα ψαλίδι κόβουμε τα νούντλς σε κομμάτια. Στο γουόκ ζεσταίνουμε το ρυζέλαιο και τσιγαρίζουμε τις γαρίδες μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. 

Ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, τις σάλτσες, το λάδι τσίλι και 200ml από το ζωμό και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε τα νούντλς και ανακατεύουμε πολύ καλά για 3-4 λεπτά. Αν το φαγητό στεγνώσει προσθέτουμε σιγά σιγά και τον υπόλοιπο ζωμό, αλλά δεν αφήνουμε το φαγητό πολύ ώρα στη φωτιά γιατί τα βερμιτσέλι μπορεί να λασπώσουν.

 

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified