Ramen Noodles With Shrimps

Εκτέλεση

  • 270g ράμεν νούντλς, τα οποία βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες (Organic Ramen 270g Hakubaku)
  • 500g γαρίδες
  • 2 κουτ.σούπας φυστικέλαιο (Peanut Oil 750ml Levo)
  • 227g νεροκάστανα (Water Chestnuts Sliced 227g Tep Tip)
  • 200g καλαμποκάκια μικρά κομμένα στα δύο κατά μήκος (Baby corn 425g Cardinal)
  • 200g μανιτάρια στρόου, κομμένα στη μέση (Straw Mushrooms 425g Golden Flower)
  • 10g μανιτάρια φούνγκους σε λωρίδες, μουλιασμένα σε ζεστό νερό ( Black Fungus Dried 3mm 10g)
  • ½ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • ½ πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 3 κουτ.σούπας σάλτσα σετσουάν (Sichuan Sauce 368g Lkk)
  • 1 κουτ.σούπας σάλτσα στρειδιών (Oyster Sauce 255ml Lkk)
  • 1 κουτ.σούπας σάλτσα σόγιας (Soy Sauce 296ml Kikkoman)
  • 1 κουτ.γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 2 κουτ.σούπας ρυζόκρασο (Cooking Wine 600ml Shaoshing)
  • 1 κουτ.σούπας σησαμέλαιο (Sesame Oil 115ml Jia Brand)
  • 3 κουτ.σούπας φυστικέλαιο (Peanut Oil 750ml Levo)
  • 1 κουτ.σούπας σπόροι σησαμιού λευκοί (Sesame Seeds White 227g Cock)

Βράζουμε τα ράμεν, τους ρίχνουμε κρύο νερό και τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε δύο κουταλιές της σούπας φυστικέλαιο στο γουόκ και τσιγαρίζουμε τις γαρίδες μέχρι να μαγειρευτούν. Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπόλ.

Ζεσταίνουμε στο γουόκ 3 κουταλιές φυστικέλαιο και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε το μείγμα της σάλτσας και ανακατεύουμε καλά για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τα ράμεν  και ανακατεύουμε πάλι για 4 λεπτά.

 Προσθέτουμε το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τους σπόρους σησαμιού και σερβίρουμε.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified