Rice Sweet Corn Mini Pancakes

Εκτέλεση

  • 400g ρυζάλευρο (rice flour 400gr cock)
  • 200g αλεύρι για όλες τις χρήσει
  • 1 κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα (baking soda 454 gr arm & hammer)
  • ½ κουτ.σούπας αλάτι
  • 400ml κρέμα καρύδας (Coconut cream 'A' 400ml Savoy)
  • 1 αυγό
  • 50gr μαργαρίνη
  • 400gr κρέμα καλαμποκιού (cream style corn 425gr Cardinal)
  • 200gr ζάχαρη
  • Λίγη άχνη ζάχαρη     για γαρνίρισμα
  • Λίγη κανέλα             για γαρνίρισμα
  • Λάδι για τηγάνισμα    για γαρνίρισμα
  • 200gr ζάχαρη
  • 100-150ml γάλα καρύδας  (coconut milk des.form 400ml Aroy-d)
  • Λίγη βανίλια σε σιρόπι

Σε ένα μπωλ βάζουμε το ρυζάλευρο,την μαγειρική σόδα,το αλάτι,τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αυγό,την μαργαρίνη λιωμένη και τέλος την κρέμα καλαμποκιού και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα πηκτό.

Σε ένα μπόλ βάζουμε το λάδι τηγανίσματος και βουτάμε λίγο απορροφητικό χαρτί με το οποίο λαδώνουμε το γουόκ. Η φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή. Παίρνουμε με μια κουτάλα σερβιρίσματος σούπας τόση ποσότητα από το μείγμα όσο 2 κουταλιές της σούπας και το ρίχνουμε στο γουόκ.

Μόλις στεγνώσει η επάνω μεριά της ζύμης τότε είναι έτοιμο το pancaκe να το γυρίσουμε. Ψήνουμε και από την άλλη μεριά μέχρι να ροδίσει. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα. Για να μην κρυώσουν και να μείνουν μαλακές τις σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας.

Βάζουμε την ζάχαρη μέσα σε κατσαρόλα και λιώνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα καραμέλας. Προσθέτουμε με πολύ προσοχή το γάλα καρύδας ακουμπώντας το γάλα στα χείλη της κατσαρόλας και ριχνοντας το σιγά-σιγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα σιρόπι και ρίχνουμε και την βανίλια. 

Πασπαλίζουμε τις τηγανίτες με ζάχαρη άχνη και κανέλα και ρίχνουμε την σάλτσα καραμέλας-καρύδας.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified