Fried Won Ton With Shrimps

Εκτέλεση

  • 1 πακέτο φύλλα για γουόν τον (Wonton pastry 90mm Happy Belly)
  • 500g γαρίδες (Black tiger king praw 16/20 raw,peeled 1 kg)
  • ½ κόκκινη πιπεριά
  • 50g μανιτάρια σιτάκε (Mushrooms whole po ku 284g Aef)
  • 50g κινέζικο λάχανο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ.σούπας φυστικέλαιο ή ρυζέλαιο (Peanut Oil 750ml Levo or Rice Oil 500ml Rizi)
  • 4 κουτ. σούπας σάλτσα στρειδιών (Oyster sauce 255ml Lkk)
  • 1 κουτ.σούπας σάλτσα δαμάσκηνο (Plum sauce 397g Lkk)
  • 1 κουτ.σούπας κόρν φλάουερ
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι
  • Μπόλικο ρυζέλαιο για τηγάνισμα (Rice Oil 500ml Rizi)
  • Ασπράδι αυγού

Ξεπαγώνουμε τα φύλλα wonton. Βάζουμε τις γαρίδες στο μπλέντερ και τις ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ και τα λαχανικά. Σε ένα μπόλ βάζουμε τις γαρίδες, τα λαχανικά, τις σάλτσες, το κόρν φλάουερ, τη ζάχαρη, το φυστικέλαιο, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε ένα φύλλο και βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση και τυλίγουμε σε τετράγωνο. Κολλάμε με ασπράδι αυγού τις 2 μεριές έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα πουγκάκι. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Ζεσταίνουμε στο γουόκ το ρυζέλαιο και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε με γλυκόξινη σάλτσα ή γλυκό τσίλι.

 

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified