Duck Skewers

Εκτέλεση

  • 2 φιλέτα πάπιας,δεν τα ξεπαγώνουμε τελείως για να μπορούμε να τα κόψουμε σε φετούλες πιο εύκολα (Duck fillet 300-350g)
  • 4 κουτ.σούπας σάλτσα τεριγιάκι (Chicken Marinade 410ml LKK)
  • 2 κουτ.σούπας ρυζόκρασο (Cooking Wine 600ml Shaoshing)
  • 2 κουτ.σούπας σάλτσα σόγιας (Soy Sauce 296ml Kikkoman)
  • 2 κουτ.σούπας ρυζέλαιο ή φυστικέλαιο  (Rice oil 500ml rizi ή Peanut Oil 750ml Levo)
  • 1 κουτ.γλυκού τζίντζερ σε σκόνη (Ginger powder 100g Ngr)
  • 1 κουτ.γλυκού γιαπωνέζικο μείγμα πιπεριού (Chilli pepper assorted 15g S&b)
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα (Βaking soda 454 g Αrm & Ηammer)
  • Λίγο αλάτι
  • Ρυζέλαιο για τηγάνισμα (Rice Oil 500ml Rizi)
  • Καλαμάκια yakitori (Yakitori stick 12cm 250pcs Teppo Kushi)
  • Λευκό σουσάμι (Sesame seed white 227gr cock)
  • 100ml ρυζόξυδο για σούσι (Sushi vinegar 710ml Mitsukan)
  • 1 κουτ.σούπας καυτερή σάλτσα τσίλι (Chili Sauce Sriracha 815gr Uni Eagle)
  • Λίγο κόρν φλάουερ

Βγάζουμε την πέτσα από το φιλέτο. Κόβουμε σε φετούλες λεπτές τα φιλέτα. Βάζουμε τις φετούλες τις πάπιας σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες. Περνάμε μια φετούλα στο καλαμάκι κυματιστά και μετά περνάμε μια δεύτερη. 

Ζεσταίνουμε το ρυζέλαιο και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει.  Δεν τηγανίζουμε πολύ ώρα. Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε τα σουβλάκια πάπιας. Αλείφουμε με πινέλο την συνοδευτική σάλτσα πάνω στα σουβλάκια. Αν θέλουμε ρίχνουμε επιπλέον σάλτσα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Βάζουμε το ρυζόξυδο και την σάλτσα τσίλι σε μια κατσαρόλα και βράζουμε. Δένουμε τη σάλτσα με λίγο κορν φλάουερ.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified