Spinach Pea & Edamame Risoto

Εκτέλεση

ΥΛΙΚΑ

  • (4 άτομα)
  •  
  • 70gr βούτυρο & 1 κ.σ. για το τελείωμα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. Minced Garlic Thai Heritage
  • 1.150ml ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 350gr ρύζι Arborio
  • 200ml λευκό κρασί
  • 150gr αρακά ψιλό
  • 200gr baby σπανάκι φρέσκο
  •  
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 200gr Edamame Kernels αποψυγμένα
  • 3 κ.σ. Soy Sauce
  • 1 κ.σ. Sesame Oil
  • Λίγο Nanami Togarashi

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά 70gr βούτυρο. Προσθέστε και το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και αλατοποπιπερώστε. Συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν. Προσθέστε το ρύζι Arborio και ανακατέψτε καλά για δύο λεπτά. Ρίξτε σιγά – σιγά το κρασί, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να απορροφηθεί. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο ρίξτε το σπανάκι και τον αρακά και συνεχίστε το ανακάτεμα για άλλα δύο λεπτά. Χρησιμοποιήστε ένα δεύτερο τηγάνι για να ρίξετε τη Soy Sauce και το σησαμέλαιο. Μόλις ζεσταθούν προσθέστε τα Edamame και ανακατέψτε μέχρι να πάρουν χρώμα. Στο ριζότο προσθέστε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και ανακατέψτε. Δοκιμάστε σε αλάτι και πιπέρι και σερβίρετέ το σε 4 πιάτα. Γαρνίρετε κάθε σας πιάτο με Edamame και Namami Togarashi. 

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified