Carpaccio Χταπόδι

Εκτέλεση

Υλικά:

  • 1kg χταπόδι
  • 100ml Kikkoman Ponzu
  • 100gr Goma Wakame
  • 20gr Tobiko Red
  • 80gr Takuan
  • ½ αγγούρι
  • 50ml ρυζόξιδο
  • 4τμχ ραπανάκια μικρά
  • 50ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 20gr αλάτι ψιλό
  • 5gr ζάχαρη
  • 1 lime

Εκτέλεση:

Σιγοβράστε το χταπόδι μέσα σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσει. Σουρώστε και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς. Τυλίξτε το έπειτα σφιχτά για carpaccio μέσα σε μεμβράνη και παγώστε για τουλάχιστον 12 ώρες στους -20οC. Κόψτε το Takuan και το αγγούρι ζουλιέν και λίγο πριν σερβίρετε προσθέστε στο αγγούρι: Rice Vinegar, 5gr αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας ελαφρά. Κόψτε τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες και διατηρήστε τα σε παγωμένο νερό.  Κόψτε το χταπόδι σε φέτες 2mm (ιδανικά χρησιμοποιώντας ζαμπονομηχανή) και στήστε τις στο πιάτο. Προσθέστε μια στρώση Wakame, μια Takuan και μια αγγούρι. Τελειώστε το πιάτο σας προσθέτοντας Tobiko Red στην κορυφή. Στύψτε μια σταγόνα lime σε κάθε κορυφή και περιχύστε με Ponzu της Kikkoman και ελαιόλαδο. 

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified