Crispy Pork Ramen Bowl

Εκτέλεση

Υλικά:

(για 5 άτομα)

  • 175gr Mendake Noodles
  • 15gr Kombu
  • 25gr Shiitake Mushrooms
  • 300ml Kikkoman Soy Sauce
  • 150ml Mirin Obento
  • 150ml Sake
  • 30ml Rice Vinegar Narcissus 
  • 15gr Tempura Flour Uncle Barn's
  • 300gr καπνιστή πανσέτα
  • 100gr κρεμμύδι φρέσκο (μόνο το άσπρο μέρος)
  • 1kg πλατάρια κοτόπουλου
  • 200gr ψαρονέφρι
  • 5 αβγά
  • 10gr Ginger
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •  

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα θερμαίνουμε 2 ½ λίτρα νερού στους 65 βαθμούς και προσθέτουμε το Kombu, αφήνοντάς το για 1 ώρα. Αφαιρούμε και προσθέτουμε το κοτόπουλο, εκτός από 3 πλατάρια. Σιγοβράζουμε και ξαφρίζουμε για 1 ώρα και έπειτα προσθέτουμε φρέσκο κρεμμύδι και μανιτάρια Shitake, συνεχίζοντας το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά, για 4 ώρες. Περνάμε από ένα λεπτό σινουά και αφήνουμε στη ψύξη όλο το βράδυ. Για να φτιάξουμε το Tare, ψήνουμε τα πλατάρια από το κοτόπουλο σε ένα μικρό ταψί, στο φούρνο, για 20’ και στους 200 βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρώμα. Ντεγκλασάρουμε με Sake, αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε Kikkoman Soy Sauce, καπνιστή πανσέτα και Mirin και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Περνάμε από ένα λεπτό σινουά και αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Κρατάμε εντωμεταξύ τα μανιτάρια Shitake από το ζωμό μας και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Προσθέτουμε, αφού πρώτα το τρίψουμε, το ginger, το Rice Vinegar, 35ml Kikkoman Soy Sauce και μαρινάρουμε. Ρίχνουμε τα αυγά κατευθείαν σε νερό που βράζει και μετράμε 6 λεπτά. Μεταφέρουμε σε νερό με παγάκια και στη συνέχεια καθαρίζουμε με προσοχή. Κόβουμε το κρέας κάθετα στις ίνες, σχηματίζοντας φέτες του 1.5 εκατοστού. Τοποθετούμε ανάμεσα σε 2 φύλλα αντικολλητικού χαρτιού και χρησιμοποιούμε έναν πλάστη για να τις κάνουμε λεπτές (πάχος 1 χιλιοστού περίπου). Πουδράρουμε με Tempura και τηγανίζουμε deep fry στους 180 βαθμούς, μέχρι οι φέτες μας να γίνουν τραγανές. Μουλιάζουμε τα Noodles σε παγωμένο νερό για 60 λεπτά, μέχρι αυτά να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και τα μοιράζουμε στα μπολ μας. Για να τελειώσουμε το ζωμό, αφαιρούμε το λίπος από την επιφάνεια. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το tare. Φέρνουμε το ζωμό μας σε σημείο βράσης και προσθέτουμε αργά το tare, δοκιμάζοντας το μείγμα, μέχρι να το φέρουμε γευστικά εκεί που μας αρέσει καλύτερα. Σερβίρουμε σε κάθε ένα από τα μπολ μας: τα Noodles, το ζωμό, μια κουταλιά μανιτάρια, ένα αβγό, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και ένα τραγανό κομμάτι ψαρονέφρι. 

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified