Wellington Beef With Roti Paratha

Εκτέλεση

Υλικά:

  • 4 Roti Paratha
  • 500gr βοδινό φιλέτο
  • 50gr Black Fungus
  • 100ml Sake
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 200ml κόκκινο κρασί
  • 200ml Sempio Bulgogi
  • 300gr βούτυρο
  • 50gr πράσο λεπτό ζουλιέν
  • 1 κρόκος αβγού
  • Αλάτι και πιπέρι μαύρο
  •  
  •  

Εκτέλεση:

Τριμάρετε το φιλέτο και μοιράστε το σε τέσσερα ίσα μακρόστενα κομμάτια. Αφήστε τα μανιτάρια Black Fungus μέσα σε ζεστό νερό για ένα τέταρτο, στραγγίστε και κρατήστε το νερό. Ψιλοκόψτε έπειτα τα μανιτάρια. Σε μια κατσαρόλα μικρού μεγέθους σοτάρετε τη μισή ποσότητα από το βούτυρο, το μισό κρεμμύδι και το σκόρδο έως ότου αυτά μαλακώσουν. Προσθέστε τα μανιτάρια Back Fungus και ανακατέψτε. Μόλις το μείγμα αρχίσει να στεγνώνει ρίξτε το Sake και αφήστε να εξατμιστεί για λίγο. Προσθέστε το νερό που κρατήσατε από τα μανιτάρια πριν και αφήστε τα όλα μαζί να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Ρίξτε αλατοπίπερο και αλέστε πολύ καλά σε blender. Σε μια δεύτερη κατσαρόλα σοτάρετε καλά με το βούτυρο τα trimmings από το φιλέτο μέχρι αυτά να αρχίσουν να κολλάνε στον πάτο. Ντεγλασάρετε με κόκκινο κρασί, προσθέστε Bulgogi και σιγοβράστε για 10 λεπτά. Περάστε έπειτα από σινουά. Ψήστε τα κομμάτια από το φιλέτο σε sous-vide στους 54οC για 45’. Ανοίξτε τα Roti Paratha, απλώστε στη βάση μια γεμάτη κουταλιά από πάστα Black Fungus, έπειτα το φιλέτο, αλάτι και πιπέρι. Διπλώσετε και τις τέσσερις πλευρές προς τα μέσα και τοποθετήστε σε ένα ταψί με την ένωση να κοιτά προς τα κάτω. Αλείψτε την επιφάνεια της πίτας με αυγό και ψήστε στους 180οC για 15’. Σερβίρετε κόβοντας στη μέση τα Roti, με βάση από Bulgogi Sauce και πράσο κομμένο ζουλιέν στην κορυφή.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified