Nori Wrappers

Εκτέλεση

(για 4 άτομα)

  •  
  • Για το tofu:
  • 400gr Tofu Firm
  • 3 κ.σ. Tamari Soy Sauce Kikkoman
  • 2 κ.σ. Sesame Oil
  • 2 κ.σ. Sesame Seeds
  •  
  • Για τη Sauce:
  • 1 καρότο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 1 μικρό λευκό ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 1 κ.γλ. Minced Ginger Thai Heritage
  • 2 κ.σ. Shiro Miso
  • 3 κ.σ. Sesame Oil
  • 1 κ.σ. Rice Vinegar
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  •  
  • Άλλα υλικά:  
  • Nori
  • 150gr Quinoa μαγειρεμένη
  • 1 κ.σ. Rice Vinegar
  • 1 avocado κομμένο σε λωρίδες
  • ½ αγγούρι κομμένο σε sticks
  • 1 μεγάλο παντζάρι καθαρισμένο και τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • Λίγα φύλλα κόλιανδρου

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο τους 200 βαθμούς. Απλώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Ανάμεσα σε δύο πετσέτες, τοποθετήστε το tofu, βάζοντας από πάνω ένα πιάτο για να το πιέσει και να απομακρύνει την υγρασία του. Κόψτε έπειτα το tofu σε sticks.  Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατέψτε την Tamari Soy Sauce και το Sesame Oil. Προσθέστε τα tofu sticks στο πιάτο και γυρίστε προσεκτικά, έτσι ώστε να καλυφθούν με τις δύο σάλτσες. Μεταφέρετε σε μια λαδόκολλα και ρίξτε από πάνω Sesame Seeds. Ψήστε στο φούρνο για μισή ώρα μέχρι τα sticks να γίνουν τραγανά και αφήστε τα έπειτα να κρυώσουν. Σε ένα blender ρίξτε όλα τα υλικά για τη sauce και πολτοποιήστε τα. Αν κρίνετε απαραίτητο προσθέστε λίγο νερό ώστε η σάλτσα σας να έχει παχύρευστη υφή. Σε ένα μπολ αναμείξτε την Quinoa με το Rice Vinegar. Πάρτε ένα φύλλο Nori και απλώστε με τα δάχτυλά σας πάνω του λίγη quinoa, αφήνοντας τρία εκατοστά ώστε να κλείσει το ρολό. Τοποθετήστε από πάνω μερικά κομμάτια tofu sticks, αγγούρι τριμμένο, avocado, παντζάρι και λίγα φύλλα κόλιανδρου. Χρησιμοποιήστε ένα Maki Mat για να κλείσετε το ρολό και κόψτε σε διαγώνια κομμάτια, σερβίροντας με τη sauce που προετοιμάσατε.  

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified