Sweet Potato Coconut Curry Soup

Εκτέλεση

Υλικά:

(για 6 μερίδες)

  • 2 κ.σ. Coconut Oil
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. Minced Garlic
  • 1 κ.σ. Minced Ginger
  • 1 κ.σ. Minced Lemongrass
  • 5 κούπες ζωμό κοτόπουλο χειροποίητο
  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 2 κ.σ. Pulm Sugar
  • 1 κ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. Garam Masala
  • 2 κ.γλ. Curry Powder
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • ½ κ.γλ. φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
  • 450ml Coconut Milk Aroy-D
  •  
  • Για το topping:
  • ¼ κούπας γιαούρτι
  • 1 κ.σ. γάλα
  • Φύλλα βασιλικού
  • Fried Onions

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα που καίει σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το Coconut Oil και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι σοτάροντας για δύο με τρία λεπτά. Ρίχνουμε έπειτα το σκόρδο και το ginger, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για ακόμη ένα λεπτό. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, πέραν από το γάλα καρύδας. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζουμε για είκοσι λεπτά μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε. Παράλληλα δοκιμάζουμε τη σούπα μας στο αλάτι. Πολτοποιούμε τη σούπα σε blender αφού πρώτα την αφήσουμε λίγο να κρυώσει. Προετοιμάζουμε το topping ανακατεύοντας το γιαούρτι και το γάλα. Μοιράζουμε τη σούπα σε 6 μπολ και από πάνω μοιράζουμε το topping, φύλλα βασιλικού και Fried Onions. 

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified