Apple Tempura

Εκτέλεση

Υλικά:

(για 4 άτομα)

  • 2 μήλα πράσινα
  • 30gr Lemongrass
  • 500gr Palm Sugar τριμμένη
  • 300gr Uncle Barn’s Tempura Flour
  • 100gr βούτυρο
  • 50ml Cardinal Coconut Cream
  • Παγωτό για το σερβίρισμα
  •  

Εκτέλεση:

Κόψτε τα μήλα σε λεπτές φέτες του ½ εκατοστού. Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέστε 200gr Palm Sugar, 150ml νερό και το Lemongrass και σιγοβράστε. Ποσάρετε τις φέτες μήλων, για ένα λεπτό τη μια, και αφήστε τις πάνω σε απορροφητικό χαρτί να κρυώσουν. Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίξτε 300gr Palm Sugar και αφήστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει. Μόλις αρχίσει η ζάχαρη να καραμελώνει, προσθέστε προσεκτικά το βούτυρο και το Cardinal Coconut Milk, απομακρύνοντας από τη φωτιά. Ετοιμάστε με κρύο νερό το μείγμα Tempura και βουτήξτε μια – μια τις φέτες μήλου. Τηγανίστε στη συνέχεια deep fry στους 180oC μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Σερβίρετε τις φέτες μήλο με παγωτό της αρεσκείας σας και την καραμέλα καρύδας που προετοιμάσατε.

Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified