Στρείδια με Kombu, Tapioca & Αγγούρι Τουρσί

Εκτέλεση

Υλικά: 

  • για το Kombu liquor:
  • 300gr Dashi
  • 100gr Sake
  • 80gr Mirin
  • 200gr Soy Sauce
  • 70gr γλυκόζη
  • Tapioca
  • Βράζουμε για 8 λεπτά και κρυώνουμε σε παγωμένο νερό.
  • για την πίκλα αγγουριού:
  • Αγγούρι σε κύβους
  • Sweet Pickle (γλυκιά άλμη για πίκλα)
  • 400gr Vinegar
  • 400gr νερό
  • 265gr ζάχαρη
  •  
  •  

Εκτέλεση: 

  • για το Kombu liquor:
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν όλα τα παραπάνω μέχρι ο όγκος του ζωμού να μειωθεί στο μισό.
  • για την Tapioca: Δείτε στα υλικά τις οδηγίες εκτέλεσης.
  • για την πίκλα αγγουριού:
  • Τοποθετούμε σε μια μικρή κατσαρόλα τα παραπάνω υλικά. Τα φτάνουμε σε βρασμό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κρυώνουμε το μείγμα. Κόβουμε το αγγούρι σε κύβους και το τοποθετούμε στο vacuum μαζί με τη γλυκιά άλμη.
Recipe Search
See All Recipes
Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified