Εκτέλεση
Υλικά:
- 2kg χοιρινό ωμοπλάτη
- 3 κ.σ. πάστα κόλιανδρου
- 5 κ.σ. πάστα σκόρδου (ή 7 σκελίδες σκόρδο)
- 130gr palm sugar (ζάχαρη από φοίνικα)
- 3 κ.σ. fish sauce
- 2 κ.σ. ελαφριά σόγια σως
- 2 κ.σ. oyster sauce
- 1 κ.γλ. baking soda (για να μαλακώσει το κρέας)
- 1 κ.σ. ολόκληρο λευκό πιπέρι
-
- Ψήσιμο:
- Γάλα καρύδας
- Πινέλο
Εκτέλεση:
- Σε ένα μίξερ διαλύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και προσθέτουμε το χοιρινό (κομμένο σε μικρά τετράγωνα κομμάτια) και τα μαρινάρουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.
- Βάζουμε τα κομμάτια κρέατος στα καλαμάκια. Σε ένα γκριλ (ή σε κάρβουνα) με μέτρια φωτιά, ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και μόλις τα γυρίσουμε τα αλείφουμε με το πινέλο με το γάλα καρύδας.
- Τα σερβίρουμε ζεστά και άμεσα.
Tip: Τα ξυλάκια τα βάζουµε για 2-3 ωρες σε νερό έτσι ώστε να µην καούν.