Πολτοποιούμε το αβοκάντο μέσα σε ένα μπολ με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού.
Προσθέτουμε ¼ κ.γλ. wasabi powder και ¼ κ.γλ. χυμό yuzu και κατόπιν ανακατεύουμε καλά. Εάν επιθυμούμε, μπορούμε να συμπληρώσουμε wasabi και yuzu, φροντίζοντας να μην καλύψουμε τη γεύση του σολομού.
Κόβουμε το σολομό σε μικρά κυβάκια λίγο πριν σερβίρουμε.
Τοποθετούμε σε ένα τσέρκι σολομό έως τη μέση. Προσθέτουμε μία κουταλιά από το μείγμα με το αβοκάντο και συνεχίζουμε, καλύπτοντας με σολομό τον υπόλοιπο χώρο που απέμεινε στο τσέρκι.
Πιέζουμε χωρίς δύναμη τη γέμιση με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Κρατώντας το κουτάλι στο κέντρο, αφαιρούμε αργά το τσέρκι, σχηματίζοντας ένα τιμπάλ.
Γαρνίρουμε το τιμπάλ μας με λίγο ακόμα από το μείγμα αβοκάντο και αρκετή ποσότητα χαβιάρι σολομού.