Εκτέλεση
- 1kg άπαχο μοσχάρι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- Άσπρο σησάμι για γαρνιτούρα (Sesame Seeds White 227g Cardinal)
- Φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι για γαρνιτούρα
- 500g μισοβρασμένο μπρόκολο κομμένο σε μπουκίτσες
- 300g μανιτάρια σιτάκε κομμένα στη μέση (Po Ku Mushrooms Whole 284g AEF)
- 200g μικρά καλαμποκάκια κομμένα σε 3 μέρη (Baby Corn 425g Cardinal)
- 1 κουταλιά της σούπας μιρίν (Mirin Kotterin Sweet 296ml Kikkoman)
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα τεριγιάκι (Teriyaki Sauce 296ml Kikkoman)
- 1 κουταλιά της σούπα σάκε (Sake 180ml Takara)
- 1 κουταλιά της σούπας άμυλο ταπιόκας διαλυμένο σε λίγο νερό (Tapioca Starch 400g Cock)
- 2 κουταλιές της σούπας wok oil (Wok Oil 250ml Exotic Food)
- 200ml σάλτσα τεριγιάκι (Teriyaki Sauce 296ml Kikkoman)
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
- 3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο (Sesame Oil Pure 375ml Yeo's)
Αφήνουμε το μοσχάρι στη μαρινάδα για 30 λεπτά. Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας wok oil και τσιγαρίζουμε το μαριναρισμένο μοσχάρι έως ότου ψηθεί. Προσθέτουμε την σάλτσα της μαρινάδας και λίγο από το άμυλο ταπιόκας για να πήξει η σάλτσα.
Σε γουόκ ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας wok oil και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το άμυλο ταπιόκας για να δέσει η σάλτσα. Σε πιατέλα τοποθετούμε το μοσχάρι στo κέντρο και τα λαχανικά περιμετρικά του κρέατος.
Γαρνίρουμε με λίγο άσπρο σησάμι και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι. Σερβίρουμε με ρύζι ατμού.