Κριθαρότο με Γαρίδες και Φύκια Hijiki

Προϊόντα μας

  • Dried Seaweed Hijiki
  • Εκτέλεση

    Υλικά 

    • 1/2 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους ολόκληρες
    • 300gr κριθαράκι μέτριο
    • 1lt νερό
    • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    • 2 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
    • 100ml ούζο
    • 200gr τοματίνια
    • 2 κ.σ. φύκια Hijiki
    • 2 κ.σ. βούτυρο
    • Ελαιόλαδο
    • Αλάτι-πιπέρι
    • Φρέσκος κόλιανδρος

    Εκτέλεση

    Πλένουμε και καθαρίζουμε όλες τι γαρίδες, ξεχωρίζοντας τα κεφάλια και τη ψίχα. Μέσα σε μια κατσαρόλα, σιγοβράζουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες σε νερό για ένα τέταρτο, σουρώνουμε και κρατάμε μόνο το ζωμό. Σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Μόλις μαραθούν, ρίχνουμε το κριθαράκι, σοτάροντας για ένα λεπτό ακόμη και σβήνουμε με ούζο. Όταν το ούζο εξατμιστεί, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα ντοματίνια, τα hijiki, αλάτι, πιπέρι και σταδιακά προσθέτουμε το ζωμό που που φτιάξαμε χωρίς να σταματάμε να ανακατεύουμε και μέχρι να βράσει το κριθαράκι. Αυτή η διαδικασία κρατάει περίπου 15 λεπτά από τη στιγμή που αρχίσαμε να προσθέτουμε ζωμό. Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο, απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και φρέσκο κόλιανδρο. 



    Recipe Search
    See All Recipes
    Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified