Tartare Γαρίδας με Chips Πατάτας & Yuzu Mayo

Προϊόντα μας

  • Kewpie Mayonnaise
  • Yuzu Kosho
  • Εκτέλεση

    Υλικά
    • 1/2 κιλό γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες
    • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
    • 4 μέτριες πατάτες
    • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
    • 2 κ.σ. Yuzu Kosho
    • χυμό από 2 λεμόνια
    • 150gr μαγιονέζα Kewpie
    • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
    • Αλάτι

    Εκτέλεση

    Αφού κόψουμε τις πατάτες πολύ λεπτές κατά μήκος χρησιμοποιώντας ένα μαντολίνο, τις βάζουμε μέσα σε νερό για 20 λεπτά και προσθέτουμε 2 κ.σ. αλάτι. Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε  τις γαρίδες σε όσο πιο μικρά κομμάτια γίνεται. Τις ανακατεύουμε μαζί με το σκόρδο, το χυμό από 1 λεμόνι, 1 κ.σ. yuzu kosho, ψιλοκομμένο κόλιανδρο και αλάτι κατά βούληση. Τοποθετούμε το μείγμα στη ψύξη για 15 λεπτά. Παράλληλα φτιάχνουμε την yuzu mayo, ανακατεύοντας τη μαγιονέζα με 1 κ.σ. yuzu kosho και χυμό από ένα λεμόνι. Χρησιμοποιούμε ένα βαθύ τηγάνι με ζεστό ηλιέλαιο ή μια φριτέζα. Αφού σουρώσουμε τις κομμένες πατάτες, τις τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν crispy και ροδαλές. Σερβίρουμε και δοκιμάζουμε με τα chips πρώτα mayo και έπειτα από πάνω tartare.  

    Recipe Search
    See All Recipes
    Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified