Ρεβίθια με Λαχανικά & Harissa

Προϊόντα μας

  • Harissa
  • Εκτέλεση

    Υλικά 

    • 500gr ρεβίθια
    • 2 κόκκινες πιπεριές σε λωρίδες
    • 2 πράσινες πιπεριές σε λωρίδες
    • 3 μέτρια καρότα σε ροδέλες
    • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
    • 400gr ντομάτα ψιλοκομμένη (1 κονσέρβα)
    • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
    • 1 κ.σ. κύμινο
    • 2 κ.γλ. μαύρο πιπέρι
    • 2 κ.σ. Harissa Paste
    • 2 δαφνόφυλλα
    • 1 κ.γλ. ζάχαρη
    • αλάτι-πιπέρι

    Εκτέλεση 

    Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για τουλάχιστον δέκα ώρες και τα βράζουμε στη συνέχεια σε νερό αλατισμένο για είκοσι πέντε λεπτά. Σουρώνουμε και τα τοποθετούμε στην άκρη. Μέσα σε τηγάνι σοτάρουμε σε κανονική φωτιά με ελαιόλαδο τα λαχανικά, το κύμινο, την πάπρικα και το μαύρο πιπέρι και στη συνέχεια αλατίζουμε. Σε πυρέξ ή ταψί, ρίχνουμε τα ρεβίθια, την ντομάτα, τα λαχανικά που σοτάραμε, τη ζάχαρη, τα φύλλα Δάφνης και τη Harissa. Προσθέτουμε νερό μέχρι τα ρεβίθια να καλυφθούν και στη συνέχεια ανακατεύουμε ελαφρώς. Ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ανά διαστήματα ελέγχουμε αν χρειάζεται προσθήκη νερού. Πασπαλίζουμε τέλος με μαϊντανό και σερβίρουμε. 


    Recipe Search
    See All Recipes
    Visa Mastercard Maestro Mastercard SecureCode Visa Verified